Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

07 January 2010

Omron подобри най-малкия температурен контролер

Повишената точност на индикацията и по-бързото изпитване на образци, са сред най-важните достижения, които Омрон регистрира в последната версия на своя компактен температурен контролер E5GN. Представен в 1/32 DIN (48 x 24 mm) корпус , новите продукти са най-малките модели в редиците на температурния контролер E5GN, където те вече не правят компромиси в разнообразието и простотата на използване. В основата на новите E5GN контролери е огромния, лесен за четене , променящ цветовете си дисплей, който допълнително може да бъде конфигуриран да преминава между показване на SV/PV и съобщения за статуса на контролера, включително и да алармира. Дисплея може също да бъде свързан с три цвята , позволявайки да бъде използван, например за да осигури мигновена индикация на алармата.

Контролерите могат да бъдат с универсални входове за употреба с Pt сензори и термодвойки или с входове които са съвместими със стандартни replicas omega аналогови сигнали на ток и напрежение. Новите модели имат точност на индикацията от ±0.3% когато са използвани с термодвойка, и ± 0.2% за всички останали видове входове. Според избрания период ,времето за обновяване на веригата на E5GN може също да бъде намалено наполовина до 250 ms, позволявайки им да дадат по-бърз отговор, който да съответства на търсенията на потребителите. Други подобрения включват въвеждане на аларми за нагревателни уреди и в единични входове, така както и осигуряване на два независими изходи за аларма. Безвинтовите клеми са сега още предлагани за да направят свързването по-бързо и лесно.

За да се осигури опростено използване , новите температурни контролери E5GN включват и параметрична предпазваща функция, която е достъпна чрез поддържащия софтуер на Омрон CX Thermo. Тази функция позволява параметрите, които не са необходими за специални приложения да бъдат скрити, като по този начин предпазва при условия на грешки и небрежна работа. CX Thermo софтуерът може да бъде също използван като помощно средство в подходяща среда, регулиране и разбира се параметрично дублиране, откривайки лесно и с по-малко грешки образци за машини от много елементи.

Като част от PLC, E5GN има 8 логически регистъра за осигуряване на логическо превключване. Тези 8 работни бита могат да бъдат програмирани за да извършат елементарни логически операции, с или без време за закъснение, използвайки състоянията на алармите или цифровите входове на контролера. Резултата може да бъде използван от E5GN за контрол на работата си, или на един от неговия Control или Sub изходи.

С това обновяване на компактните 48 x 24 mm контролери, серията E5-N на Омрон сега се състои от четири размера. Освен единиците (E5GN) с размер 1/32 DIN, серията предлага също 1/4 DIN размер (E5AN 96 x 96 mm), 1/8 DIN размер (E5EN 48 x 96 mm) и 1/16 DIN размер (E5CN 48 x 48 mm) контролери, като позволява на клиентите да изберат най-добрия модел за собствените им приложения.

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало