Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

12 January 2010

Серията на фотоелектричния сензор разширена с единиците М8 и М12

Омрон, световния лидер за миниатюрни цилиндрични сензори с външни усилватели, които имат фоточувствителна глава от 0.5 mm за M6 , и на лесно монтиращите се M18 единици с интегриран усилвател, разшири своята серия от продукти с интегриран усилвател с включването към фотоелектричните сензори на М8 и М12 цилиндрични корпуси.

Въвеждането на новите модели означава, че Омрон сега предлага един от най-обширните и завършени обхвати от фотоелектрични сензори изобщо. Характеризирайки се с метален корпус, новите E3H2 сензори са най-подходящи за употреба в случаи, където ограниченията в мястото пречат на компанията да използва лесно монтиращия се М18. Версията М8 на новите сензори са модел „по продължение на лъча” единици, докато М12 версиите съществуват в модели- „ по продължение на лъча” , обратно- отразяващ и дифузно-отразяващ.

Всички модели могат да бъдат предлагани с предварително окабеляване или версия с конектор както с NPN , така и с PNP изход. Единиците М12 са с възможност да се конфигурират за „dark-on” или „light-on” работа, докато М8 са видове, които се предлагат като отделни /различни/ или модели „light-on” и „dark-on” .

Моделите сензори М12 „ по продължение на лъча” във фамилията E3H2 имат един обхват на чувствителност който е регулируем към максимална дължина от 4 m. За бързо и лесно включване, версиите с обратно – отразяване, които имат максимален обхват от 2 m, се отличават с лесни инструкции и могат да бъдат приети локално или отдалечено. Използвайки това удобство, единиците могат да се програмират допълнително за работа с висока чувствителност, позволявайки им да осигурят надеждно откриване на полупрозрачни обекти.

Дифузно- отразяващите сензорите М12 съществуват във версии с максимален обхват на опознаване от 300 mm, и версии с фиксирана чувствителност с обхват от 100 mm. Сензорите М8 „ по продължение на лъча” имат обхват на чувствителност от 2 m.

Всичките фотоелектрични сензори на Омрон са разработени за употреба с номинално постоянно напрежение от 24 V и всичките имат транзисторни изходи с 100 mA. Сензорите имат температурен обхват на работа от -25 ºC до +55ºC (-25ºC до +50ºC за тип M8) и IP67 клас на защита.

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало