Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

03 February 2010

OMRON пуска на пазара софтуер за сензори за визуализация и контрол на капката лепило - приспособимо решение за автомобилната индустрия, което осигурява висока прецизност на контрола на условията при слепване

Корпорацията Омрон (TSE: 6445, ADR: OMRNY) пусна на световния пазар софтуера за контрол на капката лепило (моделите FZ3-UGI и FZ3-UGIH).

В последните години усъвършенстването на електрическите и хибридни превозни средства в автомобилната индустрия, беше засилено за да намали емисиите на въглеродния диоксит и азотния окис и осъществи мерките за предотвратяване на глобалното затопляне, подтикнати от протокола в Киото. Тези превозни средства са снабдени с много електрически устройства като мотори, батерии и трансформатори. Метода на херметическото затваряне чрез използване на уплътнител с високо качество при уплътняване беше широко прилаган в автомобилната индустрия за да осигури прахо и replicas relojes españa водонепроницаемост на аксесоарите. Обаче, за електрическите устройства за много по-добро изолиране, се изисква да се осигурят напълно качествени аксесоари за да се намалят опасностите, присъщи за този вид устройства. Въпреки, че Омрон показваше решения за контрол на залепването с течни уплътнители, използвани в двигателите и трансмисиите, за да отговорят на потребностите от по-висока точност при контрол на лепилото, ние обединихме нашите ноу-хау и ще реализираме софтуера за контрол на откриването на капка лепило, като световен продукт.

Този софтуер може да бъде използван чрез инсталиране на сензора за визуализация към модела контролер FZ3 на Омрон.

Метода за контрол чрез изпускане е използван в двигателите и трансмисиите, следейки впръскването на масло. Същия този метод не може да бъде използван за контрол на течното уплътнение в случаите за електрическо устройство. Като резултат , затварянето е гарантирано чрез наблюдение на състоянието на лепилото непосредствено след залепването. Обаче, визуалното наблюдение само води до проблеми като пропускане на дупки /пролуки/ и пропуск при контрола. Също, употребата на сензорите за визуализация за преглед се отразява в проблеми като- да няма възможност да се следи постоянно минималната дебелина на лепилото, когато пътечката /линията/ на лепилото е с изкривявания. За да се решат такива проблеми, този софтуер за контрол на откриването на капка лепило е снабден с автоматична сканираща функция на Омрон за достоверно очертаване. Това предвижда състояние на лепилото с висока степен на точност дори за сложни линии на движението му чрез автоматично сканиране на: очертанията на лепилото, ширината на лепилото, ширината на пролуките и за грешни пътечки на лепилото. Също, по-устойчива инспекция може да бъде изпълнена чрез извършване на HDR (високо динамично подреждане), една представа за технология, толерантна към околната среда. Чрез подготвянето на интерфейс за контрол на лепилото и преглед на резултата на дисплея, ние направихме възможно, по-лесно стартирането на проверката и анализите на грешки с по-малък разход на човешки труд.

Главни характеристики

1.Висока точност при проверка на сложни пътеки чрез използване на автоматична, сканираща очертанията, технология

В зависимост от формата на обекта, пътеката на лепилото може да стане сложна. За да се извърши точна проверка дори и при сложна пътека, софтуерът е снабден с автоматичната, сканираща очертанията функция на Омрон. Тази функция автоматично следи очертанията на лепилото и предвижда ширината на лепилото и следи за някакви пролуки по продължение на очертанията. Като резултат може да се наблюдават внимателно ширините на лепилото в сложните изкривявания на неговата линия, което е трудно да бъде прецено от хората и където ширините на лепилото се разминават в преценките на хората. Тъй като контрола се извършва на основа на информация за очертанията, наблюдаваните пролуки, които трудно се откриват със съществуващите сензори за визуализация, сега могат точно да се намерят. Тъй като всички данни могат да бъдат съхранени, качеството на контрола и следенето на процеса на слепване, могат да бъдат управлявани.

2.Непрекъснато откриване независимо от промяната, дължаща се на дадена среда

Контрола на лепилото чрез съществуващите сензори за визуализация понякога води до непостоянно следене, дължащо се на ефектите от replicas hublot промени във външната светлина или условията на осветяване или ореол на метални изделия. Тези проблеми са решени чрез използване на този софтуер с нашата нова HDR работеща технология.Чрез контролираща информация като яркост /прозрачност/ и съпоставянето й посредством софтуер, визуалния сензор създава ясен образ на лепилото. Като резултат високата точност на откриване е достигната дори ако има

3. Откриване на сложни пътечки с лесно включване /стартиране/

Подготовката на нашия софтуер, посветен на контрола на слепването със сензор за визуализация, позволява включване без специални знания. Откриването на лепилото като процес може да бъде приключено лесно с определяне на точки- старт и край, на екрана. За реален контрол, лепилото автоматично се улавя /намира/ от начална до крайна точка, така че по-детайлно настройване не се изисква.

4.Видими резултати са възможни чрез бърз анализ на грешката

Резултатите на контрола са показани на дисплея едновременно чрез графики и цифрови стойности. Най-голяматаи най-малката ширини на пътечкити на лепилото и на някакво преливане извън вярната пътека са показани на дисплея по лесно разбираем начин. Като резултат от контрола, случаи на дефект и отклонения могат да бъдат определени и това поражда незабавен анализ и бърза корекция на грешките.

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало