Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

21 April 2010

OMRON повишава производителността и гъвкавостта на PLC със серията CJ2M

Новата серия CJ2M програмируеми контролери на Омрон беше проектирана точно, за да помогне на потребителите да посрещнат нуждите си от нарастващата интелигентност и гъвкавост в системите за контрол, на конкурентна цена. Новия CJ2M контролер допълва последно въведения модел CJ2H, който предлага същите предимства в приложения с високо качество.

Еволюцията на CJ1

Основана на доказаната технология на серията контролери CJ1 на Омрон, които са в употреба в десет от хилада от приложенията навсякъде по света, новите CJ2M продукти предлагат широк избор от CPU-та, по-бърза оперативна скорост, повече памет и увеличени комуникационни средства, включително допълнително интегриран Ethernet support.

Гъвкавост и мащабируемост

Серия CJ2M, както и нейния аналог за системи от по-висок клас – серия CJ2H, притежават още две важни преимущества. Това е еднаквата архитектура за всички модели от серията, позволяваща бърза и проста настройка, съкращаване на мащаба на системата, а също и подобряване на поддръжката на функционалните блокове. Често срещани функции могат да бъдат реализирани във вид на отделни програмни блокове, които после могат да се използват при необходимост, както в настоящия проект, така и в нови проекти, което значително ще съкрати загубата на време за програмиране и тестване.

Отворена Комуникация

В серия CJ2M са включени модели CPU за задачи от различно ниво на сложност, започвайки с модели с капацитето от 5К стъпки и завършвайки с модели с 60К стъпки на програмната памет, а паметта за данни може да бъде 64К или 160К думи в зависимост от модела. Асортиментът на серия CJ2H достига до CPU с конфигурация 400К стъпки и 832К думи съответно. Всички модели имат вграден USB порт, представляващ удобен достъп за програмиране, обслужване и отстраняване на неизправности, а също и в зависимост от изпълнението, има вграден порт Ethernet, който поддържа функцията за обмен на данни чрез логическа връзка по мрежа Ethernet/IP, и вграден порт за последователен интерфейс RS-232C. Моделите с порт Ethernet притежават дори по-голяма гъвкавост при приложение благодарение на наличието на спецални гнезда за добавяне на допълнителен порт за интерфейси RS-232C/422/485.

Висока пропускателна способност на данните

В стремежа си да осигури функционална пълнота на серията PLC CJ2, компанията Omron въведе нови високоскоростни модули вход/изход. Към тях се отнасят модули аналогови входове и входове с време на преобразуване само 20µs, а също така и модули скоростни дискретни входове/изходи. PLC от серията CJ2 също може да бъде включен към модули вход/изход от серията CJ1, предоставяйки на потребителя удобна и лесна възможност за модернизация или разширение на вече съществуваща система.

replicas de relojes
 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало