Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

01 October 2010

Omron усъвършенства първото в света индустриално „тънко” реле

Новото G3RV индустриално реле съответства на широко популярната G2RV серия на Омрон от 6 мм тънки релета за вмъкване и дели много от техните предимства. Обаче, има основни разлики, които го правят по-добро от останалите релета с такъв формат, за индустриални приложения. Тази ключова разлика е съществена за проектирането на релето.

Очакване за най-голяма дълготрайност Въпреки, че електро-механичните релета са наоколо и служат за дълъг период от време, те използват движещи се части за да свържат захранването към и от товара. Тези части остаряват и това евентуално резултира в повреда на релето. Новото G3RV работи със същите функции, но е полупроводниково реле с не движещи се части и следователно има по-голяма продължителност на живот- над 20 пъти по-голяма в сравнение с тази на електромеханичните.

Висока скорост за отговорОсвен по-дългия живот, липсата на движещи се части в G3RV предлага и друго предимството – нараснала надеждност. Например, контактния удар, който може да причини неточно свързване и разпадане на веригата в електро-механичните релета, е изцяло изключен. Освен това, скоростта за отговор на G3RV е много по-голяма с време за свързване само от няколко милисекунди време, необходимо да включи или изключи LED.

Способност за голям пусков ток Други предимства на G3RV в сравнение с електро-механичните релета са способността от голям пусков ток, голям номинален ток, безшумна работа с отличното EMI намаляване на шума, и най-важното , няма възможност от разпадане на контактите при волтова дъга или спояване. В допълнение, силата на свързване в релетата G3RV с DC изход е управлявана чрез MOSFET изход, който има идеални характеристики на разсейване на топлината от нагряване.

Надеждна връзкаТака както са тънки и това спестява място, релетата G3RV осигуряват здрава и надеждна връзка чрез голяма площ за контакт и не-прегъващи се контактни щифчета. Връзката с PLC е лесна и се осъществява безпогрешно за няколко секунди чрез щракване на конекторите и индикация на възбудените релета, която лесно се вижда посредством LED.

G3RV се срещат в широк обхват от видове – с винтове или с клеми за вмъкване.

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало