Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

01 February 2013

HMI Серия NB

Омрон представя нова серия HMI с разширена функционалност

Съвременното технологично оборудване изисква активно взаимодействие с оператора за следене на текущото състояние на машината, режима на работа, налични неизправности, а също така въвеждане и изменение на параметри, превключване на режими и др.

Пулт за управление с лампи, бутони и други стандартни елементи не може да предостави на оператора такива възможности, каквито осигуряват съвременните сензорни дисплеи. Тенденция в пазара на компоненти за автоматизация е все по-честото използване на операторски панели с големи размери на дисплея и висока резолюция в машини от нисък и среден клас. За удовлетворяване на потребностите от такива дисплеи компанията Омрон пусна на пазара новата серия операторски панели NB.

Серия NB предлага широка гама от модели: панели с размери на дисплея от 3.5 до 10 инча. Всички модели се изработват със сензорни цветни LCD дисплеи с голям ъгъл на видимост, технология TFT с LED подсветка и поддръжка на над 65 000 цвята. 3.5” и 5.6” модели имат резолюция съответно 320х240 и 320х243 (4:3), а за 7” и 10” дисплеи - 800х480.

Всички панели имат USB порт за програмиране и два серийни порта за свързване към PLC и др. устройства ( 3” дисплеи имат един сериен порт). Поддържането на протокол Modbus-RTU значително разширява обхвата на устройствата, които могат да се свържат към терминали NB: честотни регулатори, температурни контролери и др.

Терминали NB3, NB5 и NB7 се предлагат също така във вариант с допълнителни вградени Ethernet порт и USB-хост. При модел NB10 тези портове са стандарт. Порт Ethernet позволява свързване към контролери на Omron по протокол FINS (до 32 PLC към един терминал), както и свързване по протокол Modbus/TCP. Портът USB-хост е предназначен за свързване на flash-памети за пренос на проекти, съхраняване на рецепти и протоколи с данни.

Всички модели от тази серия имат 128Mb вградена памет. Големия обем памет позволява свободно използване на визуализации на технологични процеси, цветни графични изображения с висока резолюция, което безспорно подобрява качеството на човеко-машинния интерфейс.

Софтуера за създаване на проекти NB-Designer се предоставя безплатно от Омрон. Той е достъпен за свободно сваляне от сайта на Omron (www.omron.eu). Наличието на симулатор в NB-Designer позволява проверка на проектите без да е необходимо прехвърлянето им в операторския панел.

Операторските панели NB предоставят стандартен набор от функции: гъвкаво управление на прозорци, представяне на растерна и векторна графика, въвеждане и извеждане на цифрови данни, текстова информация с поддържане на до 32 езика, графично представяне на параметрите на технологичния процес, обработка на сигнали от събития и аварии, както и разширени функции, като визуализация на анимации, многослойна защита на достъпа, съхранение на данни, рецепти, макроси на език С.

Съвместното използване на операторските терминали NB заедно с PLC контролерите на Омрон серия СР1 е идеален избор при комплексно решаване на базови задачи за автоматизация.

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало