Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

17 December 2014

NX-Safety

Новата уникална система NX-Safety е мощен, модулен и лесен за инсталация контролер за безопасност, който заради способността си за надграждане може да бъде ефективно пригоден към изискванията на широк спектър от приложения за безопасност. Със своя дизайн осигурява голям обхват от решения - от компактна система съдържаща само няколко входове и изходи до много големи приложения, които изискват до 256 I/O точки.

Новият NX-Safety е:

- Съвместим с цялата Sysmac платформа, с един софтуерен инструмент за цялата машина или производствена клетка

- Хармония и интеграция между контрола на безопасността и стандартното управление на машината

- Отворен по отношение на комуникация и стандарти за безопасност

Резултатът е мощна система за безопасност, която отговаря на ниво PLe в съответствие със стандарт EN 13849-1 и SIL3, съответстващ на IEC 61508. Тази нова самостоятелна система за безопасност позволява свързване на до 63 модула, като дава свобода на избор на потребителя между входове за безопасност, стандартни входове и изходи, и цифрови и аналогови модули в съответствие с нуждите на проекта. Контролерът за безопасност NX-Safety осигурява голям програмен капацитет и включва полезни функции, като Automatic Configuration Recovery, която значително опростява инженеринга, инсталацията и задачите по техническо обслужване.

Директна връзка към всякакъв тип устройства за безопасност

Входовете на NX-Safety поддържат директно свързване на всякакъв вид устройства за безопасност; електро-механични превключватели, безконтактни датчици, заключващи устройства, сензори за безопасност, светлинни бариери, скенери за безопасност и др.

По същия начин изходите на NX-Safety поддържат всякакъв тип релета и контактори, инвертори и др. устройства предназначени за осигуряване на безопасност.

Тази нова система има два EtherNet/IP порта, предоставя лесна за използване комуникационна платформа за споделяне на цялата информация за статуса на системата с други устройства.

Софтуерен инструмент Sysmac Studio

Новият контролер за безопасност NX-Safety използва софтуерния инструмент Sysmac Studio, създаден да осигури на разработчиците на машини пълен контрол върху тяхната система за автоматизация и е напълно съвместим със семейството SYSMAC.

В Sysmac Studio е включен SafetyLogicEditor - пакет от 46 готови за използване функционални блокове за безопасност, което позволява конфигуриране на комплексни връзки, като едновременно с това се поддържа простота на програмата.

Потребителят може да използва повторно, както и да въвежда или копира кода на програмата за други проекти. Софтуерният инструмент Sysmac Studio включва конфигурация, програмиране, симулация и мониторинг. Sysmac Studio е напълно съвместим с отворения стандарт за програмиране IEC 61131-3 и функционалните блокове за безопасност PLCopen.

В съответствие с глобалната политика на Omron, SYSMAC отговаря на световните стандарти, като напр. ЕС директивите, UL, cULus, , IC, ODVA, и Lloyd’s и е сертифициран от TÜV Rheinland.

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало