Системи за автоматизация
Задвижвания
Сензори
Безопасност
Компоненти за управление
Превключващи компоненти
Медицинска техника
Софтуер
POWTRAN
Промоции

град Плевен
бул."Русе" 37A, ет.З, офис 1
тел.: (064) 802 186
моб. тел.: (088) 8 738 987
моб. тел.: (088) 4 618 080
e-mail: simel@dir.bg

 

12 January 2020

Ретро-рефлективни фотоелектрични сензори серия Е3AS

Новата серия E3AS представя фотоелектрични сензори с най-дългата дистанция на чувствителност в своя клас до 1500мм, най-малък корпус и първото в индустрията покритие предотвратяващо замърсяване.

- Широкият диапазон на чувствителност от 50 до 1500мм освобождава потребителите от това да избират подходящ за приложението сензор.

- Стабилността при откриване на различни детайли намалява времето за оценка и настройка.

- Компактният корпус премахва ограниченията при монтажи и инсталиране.

Конвенционалните ретро-рефлективни фотоелектрични сензори имат недостатъци, които могат да ограничат обхвата им на приложение, като по-малка дистанция на чувствителност, възможно фалшиво активиране, в резултат на цвета на детайла и голям размер.

Серията E3AS използва метода TOF (time of flight), който ефективно решава тези проблеми за повишаване на гъвкавостта. Сензорите E3AS могат да се използват, например в смесени replicas relojes конвейерни линии, които транспортират продукти с различни цветове и форми, както и монтажни линии с ограничено пространство за инсталиране на сензори. Първото в индустрията антизамърсяващо покритие намалява появата на фалшиви активирания на сензорите и честотата на поддръжка в среди, където се генерират замърсявания от масло, прах или пара.

Характеристики и предимства:

1. Най-малкият корпус и най-големият работен обхват в своя клас до 1500мм. Обхватът на чувствителност от 50мм до 1500мм елиминира необходимостта от избиране на различни сензори в зависимост от приложението. Потребителите могат да изберат вариант с метален или пластмасов корпус, за да отговаря на изискванията на работната среда. Малкият размер позволява инсталиране в ограничени пространства.

2. Откриването на различни цветове и материали позволява бърза оценка и настройка. При конвенционалните фотоелектрични сензори е необходима предварителна оценка или позициониране за всеки различен обект. Серия E3AS открива обекти различаващи се по цветове и материали чрез задаване дистанцията на чувствителност, намалявайки времето за оценка и настройка.

3. Първото в индустрията покритие предотвратяващо замърсяване на чувствителната зона на сензора (Patent Pending). Антизамърсяващото покритие на сензорите от серия E3AS предотвратява задържането на водни капки, масло и прах към сензорната повърхност и предпазва лещата от замъгляване. Това редуцира броя на фалшивите задействания на сензора и честотата на почистване.

4. Технологиите за лазерно заваряване на различни материали/метали позволяват уплътняване на корпуса, за да се избегнат повреди (Patented). Корпусът на сензорите е изработен от неръждаема стомана (SUS316L). Патентованите технологии за лазерно заваряване на Omron подобряват уплътнението и адхезията между отделните части на коруса, намалявайки повредите от влиянието на околната среда, от вода (IP69K) и масло (IP67G).

E3AS Brochure EN

E3AS Datasheet EN

 
начало | мисията | услуги | новини | контакти
Обратно Начало